Våra referensprojekt

Här kan du läsa om våra referensprojekt som vi har fått förmånen att driva.  Vi har fått en flygande start genom att våra kunder gillar för vårt sätt att driva partnering entreprenader. Våra kunder uppskattar vår ärlighet och öppenhet i syfte att skapa de bästa lösningarna på det mest kostnadseffektiva sättet vilket är vår gemensamma målsättning.

AS-Huset, Skövde kommun

Nybyggnad av akutsjukhus.
Operation, IVA, Postop, Akutmottagning, Sterilcentral, Energicentral, Rörpost. Anpassning mot befintligt sjukhus.

Härlandatjärnskolan, Göteborg kommun

Nybyggnation av F-9-skola i tre plan för 560 elever. Tillagningsköket har kapacitet att laga 600 portioner dagligen. Skolan uppfyller även krav för övernattning i samband med större evenemang. Skolgården är indelad i olika zoner som bjuder in till olika aktiviteter, både lugna och fartfyllda.

Allégården

Allégården, Sunne kommun

Allégården är ett seniorboende för 65+ i centrala Sunne. Projektet innefattade 38 nya lägenheter samt lokal för hemtjänsten. Varje lägenhet har egen balkong eller uteplats, fullt utrustat kök samt badrum med tvättmaskin och torktumlare. I entréplan finns gemensam matsal, hårvård och fotvård.

Volvo Köping T3, Köping kommun

Volvo Köping T3 där vi var med i byggnationen av en produktionshall på ca 15000 kvm samt ca 1700 kvm kontor.

Mora Lasarett VC-HAB, Mora kommun

Detta projektet avser nybyggnation av lokaler för Mora vårdcentral, barnpsykiatri och habilitering.

Dana Incoporated, Åmål kommun

Dana Incorporated utökar sin verksamhet i Åmål. Anläggningen omfattar cirka 8 500 m² och kommer att innehåller maskiner för tillverkning av ny elmotorer för tunga fordon.

Hammarlundens nya F-6 skola, Hammarö kommun

Hammarlundens nya F-6 skola är en 8 500 ²m stor skola för 700 barn och elever från förskoleklass till årskurs 6. Skolan bestå av en mindre huskropp med fyra "armar" och vara i två plan. Utformningen är gjord för att ge känslan av det lilla i det stora. Lokalerna är rymliga och flexibla samt utrustade för att stödja framtidens pedagogik och sätt att jobba.

Hammarlundens Idrotthallar, Hammarö kommun

Hammarlundens Idrotthallar är två sammanhängande idrottshallar. Det är fullstora hallar som förutom idrottshallar även har lokaler för kontor, kansli, café och dans. För att kunna främja idrotts- och föreningsverksamheten i kommunen skall hallarna kunna nyttjas även av föreningar och andra organisationer.

Götetorps nya F-6 skola, Hammarö kommun

Götetorps nya skola är en tvåparalellig skola med plats för 350 elever från förskoleklass och upp till årskurs 6. Det finns en idrottshall ihop med skolan som fundera bra för skolidrott men som också kommer kunna hyras ut av kommunen för kalas och annat. Skolbyggnaden är att vara avlång och byggas i två plan. I skolan finns det en fin gradäng som mötesplats och samlingssal för olika arrangemang.

Älvängens Förskola, Ale kommun

Förskolan består av 8 st avdelningar för ca 180 barn fördelat på 2 st våningar.

Nolbäckens Förskola, Ale kommun

Förskolan består av 8 st avdelningar ca 144 barn fördelat på 2 st våningar.

Annebergs Förskola, Hammarö kommun

Annebergs förskola bestå av tre sammankopplade huskroppar i två plan med fyra avdelningar i varje huskropp. I varje flygel finns två förskolegrupper/avdelningar per plan som samarbetar tillsammans.

fuchs lubricants

Fuchs Oil – Blandningsanläggning, Västerhaninge

Partneringprojekt: nybyggnation av smörjmedelsanläggning i Västerhaninge, där vi på SP-Gruppen har blivit anlitade av Fuchs Oil och ByggDialog för att utföra alla el- och teleinstallationer. Projektet är igång och beräknas avslutas under år 2020.

hagfors-ambulansstation

Hagfors Ambulansstation, Hagfors

SP-Gruppen har blivit anlitade av Region Värmland och ByggDialog för att inom samverkansprojektet utföra el- och teleinstallationerna på den nya ambulansstationen i Hagfors. Beräknat projektavslut under år 2020.

LiV-varmland

LiV2018, Värmland

Inom strategiskt partneringprojektet ”LiV2018” har vi på SP-Gruppen blivit anlitade av Region Värmland och ByggDialog för att utföra el- och teleinstallationer. Partneringprojektet omfattar flertalet projekt med varierande omfattning. Projektet startades upp under 2019 med beräknat projektslut år 2022.

skoghall-vardcentral

Skoghalls Vårdcentral, Hammarö

SP-Gruppen har blivit anlitade av Region Värmland och ByggDialog för att utföra el- och teleinstallationerna i samband med renovering av Skoghalls vårdcentral. Projektet pågår under år 2019.

skytteskolan

Skytteskolan, Göteborg

Ett samverkansprojekt där vi på SP-Gruppen har blivit anlitade av Lokalförvaltningen Göteborgs Stad och ByggDialog för att utföra el- & teleinstallationer. Projektet innebär nybyggnation av Skytteskolan i Göteborg med beräknat projektavslut under år 2021.

pretak-kil-natstatioN

Nätstation för verkstadsindustri, Kil

På uppdrag av PRETAK ställde vi på SP-Gruppen upp en ny nätstation med 12 kV. Nytt lågspänningförband drogs ut för att förse den mekaniska verkstaden. Projektet utfördes under sommaren 2018, i samband med att verkstadsindustrin var stängd.

vastana-teater

Västanå Teater, Berättarladan – En låda i ladan

Västanå Teatern med deras Berättarlada i Sunne har gett ByggDialog i uppdrag att vinterbona delar av den gamla teaterbyggnaden. Vi på SP-Gruppen utför allt el- och telearbete. Projektet går under namnet ”Lådan i ladan” eftersom det är en ny byggnad som uppförs i en befintlig byggnad.

Projekt-Vansbro-Hulan

E16 mellan Dala Järna och Vansbro

SP-Gruppen har av NRC Groups helägda dotterbolag Segermo Entreprenad blivit tilldelade att utföra vägbelysning på den nya vägsträckan på E16 mellan Vansbro och Hulån. Projektet är en del i ombyggnationen och upprustningen av E16 mellan Dala Järna och Vansbro. Vägsträckan beräknas vara klar under hösten 2019.

Projekt JSP2 goteborg

Johanneberg Science Park (etapp 2)

JSP2, en 10 600 kvadratmeter stor kontors- och forskningsbyggnad som blir en samverkansmiljö där hyresgäster och partners deltar i utvecklings- och innovationsprojekt. Byggherre är Akademiska hus, entreprenör är ByggdDialog AB och vi på SP-gruppen är El-entreprenör.

SP-Gruppen-Valmet

Valmet

Valmet flyttar sitt kontor från Sommaro till Lamberget och därför byggs nya kontor. SP-Gruppen projekterar och utför el och tele entreprenaden i de nya kontorslokalerna.

Segerstad

E18 Segerstad

SP-Gruppen projekterar och utför el entreprenaden på den nya vägsträckan vid Sörmon. I projektet ingick även montering av ett nytt ”invinkningssystem” på kontrollplats.

ICA-Valsviken

ICA Välsviken

ICA Kvantum i Välsviken bygger ut sina nya lokaler för att bli ett nytt ICA Maxi. SP-Gruppen projekterar och utför el och tele entreprenaden.

Ale-Kommun

Ale Kommun

SP-Gruppen projekterar och utför el och tele entreprenader i Ale kommun på 6 skolor.

Saffle-bostader

Säffle Bostäder

SP-Gruppen projekterar och utför el och tele entreprenader i en strategisk partnering tillsammans med ByggDialog och SÄBO.

Forshaga-Kommun

Forshaga Kommun

SP-Gruppen projekterar och utför el och tele entreprenader i en strategisk partnering tillsammans med Byggdialog.

Torvnas-forskola

Torvnäs förskola

SP-Gruppen projekterar och utför el och tele entreprenader på en ny förskola åt Sunne Kommun.

Panncentralen-frolundaborg

Panncentralen Frölundaborg

Denna partneringentrprenad utfördes med Lg-Contracting, där vi var med om att installera en av Sveriges största bergvärmeanläggningar i bostadsammanhang. SP-Gruppen utförde all el och tele-installationer för både fastighet och maskin.

TM-huset

TM-Huset

På sjukhuset i Skövde byggs en ny fastighet på ca 9 000kvm fördelat på 4 plan. Ett plan för specialisttandvård/käkkirurgi och två plan för mottagning och behandling som kommer att vara flexibla för olika typer av verksamheter. Detta är en partneringentreprenad med ByggDialog och västfastigheter som ska stå färdig våren 2019.

Vi på SP-Gruppen gör alltid vårt bästa för dig som kund

Ansvaret på SP-Gruppens ledning är att se till så den kultur som vi jobbar utifrån följs och implementeras i företaget. Vår röda tråd i företaget ska kretsa kring att maximera kundnyttan, skapa idéer, drivkraft och viljan att driva och genomföra projekt.